Döntés önálló indítványok tárgysorozatba vételéről

Full text search

Döntés önálló indítványok tárgysorozatba vételéről
Tisztelt Országgyűlés! Most előterjesztések tárgysorozatba vételéről döntünk. Emlékeztetem önöket, hogy tegnap a vitákat már lefolytatta az Országgyűlés, ezért most csak a határozathozatalokra kerül sor.
Kérdezem önöket, tárgysorozatba veszik-e Tóbiás József és képviselőtársai által a dohánytermék-kereskedelem állami monopóliumának megszüntetéséről címmel, T/4631. számon előterjesztett törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 45 igen szavazattal, 114 nem ellenében, 25 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba.
Kérdezem önöket, tárgysorozatba veszik-e a Gőgös Zoltán és Harangozó Gábor István MSZP-s képviselőtársaink által az alapvető élelmiszerek árának csökkentése érdekében az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény módosításáról címmel benyújtott, T/4394. számon előterjesztett törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 64 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba.
Kérdezem önöket, tisztelt képviselőtársaim, tárgysorozatba veszik-e a Staudt Gábor és Gyüre Csaba jobbikos képviselőtársaink által az országgyűlési bizottság eljárása akadálymentes lefolytathatóságának érdekében a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény módosításáról címmel benyújtott, T/4638. számon előterjesztett törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 29 igen szavazattal, 154 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem önöket, tárgysorozatba veszik-e Tóbiás József, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s és Szelényi Zsuzsanna független képviselők által az Európa Tanács nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló Egyezménye kötelező hatályának elismeréséhez és kihirdetéséhez szükséges intézkedések megtételéről címmel benyújtott, H/3964. számon előterjesztett határozati javaslatot.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
(12.00)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a határozati javaslatot 43 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba.
Tisztelt Országgyűlés! Arra figyelemmel, hogy a frakciók bizottsági tagcserékre nem tettek javaslatot, személyi döntésekre a mai napon nem kerül sor. A határozathozatalok végére értünk, most kétperces technikai szünetet rendelek el. (Rövid szünet.)
Tisztelt Országgyűlés! Megkérem képviselőtársaimat, foglalják el helyüket, folytatjuk munkánkat.
Bejelentem, hogy a mai napon Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf fideszes képviselőtársaink az iskolaszövetkezeti tag munkavállalók munkabérének védelme érdekében az iskolaszövetkezetek számára fizetendő minimális szolgáltatási díjról szóló T/5031. számú törvényjavaslatukat visszavonták. Emlékeztetem önöket, hogy ez az előterjesztés a tegnapi napon elfogadott napirendünk részét képezte. Tájékoztatom önöket, hogy a holnapi napon a visszavonásnak megfelelően a törvényjavaslat általános vitájára nem kerül sor.
Megkérem képviselőtársaimat, hogy foglalják el helyüket, hogy érdemileg folytatni tudjuk a vitát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me