SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Nagyon-nagyon sok általános politikai kommunikációs formát hallottunk a rezsicsökkentésről, a bankok elszámoltatásáról, és ezekkel azonos súlyú volt az a miniszterelnöki ígéret, hogy a nagygazdaságok és a kisgazdaságok arányát megfordítja a kormányzat, és minden erővel azért fog dolgozni, hogy a kis- és középvállalkozókat hozza helyzetbe. Több alkalommal tettem fel kérdést ez ügyben a tisztelt miniszter úrnak, hogy vajon mi ennek a gyakorlati eszköze, hiszen nem látjuk, hogy a földforgalmi törvény ezt szolgálná, nem látjuk azt, hogy a kormányzati támogatáspolitika konkrétan ezt szolgálná. Legutóbb Bitay államtitkár úr azt a választ adta itt a parlamentben, hogy a bérleti viszonyok azonban ezt szolgálják, és a bérleti jogok azt segítik, hogy a kisgazdálkodók helyzetbe jöjjenek.
A múlt hét folyamán a Blikk pernyerése után viszonylag országos napvilágot látott az az információ, hogy Simicska Lajos nagyvállalkozó, nagytőkés pályáztatás nélkül jutott állami földekhez. Nyilvánvalóan nem tűnik úgy, hogy ez összhangban lenne azzal a kormányzati ígérettel, amely a kis- és középvállalkozók vagy gazdálkodók helyzetbe hozásáról szólna. Nem tűnik úgy az sem, hogy az átláthatóságot segítené az, hogy ezt peres úton lehet megtudni. Azok az információk pedig, amik az említett lap tulajdonába jutottak, hogy több parlamenti képviselőtársunk szintén pályáztatás nélkül jutott ilyenekhez, némileg a közélet tisztaságát veszélyeztető módon, szintén aggályokat kelt bennünk.
Benne vannak ezek ebben a 6 ezerben? Mindig azt mondják, hogy 600-ról 6 ezerre növelték a pályázók számát, akiknek nem kellett pályázni. Vagy ezek afölött vannak? Mit szolgálnak ezek a célok? Mit segítenek elő az ilyen pályáztatás nélküli földosztások, és mi ennek a kimenetele? Örülnék, ha erre választ kapnék. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me