L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Képviselőtársaim! Az a módosítás, amit ma a Törvényalkotási bizottságban megtárgyaltunk, és amiről a Ház ma dönteni fog, egyébként nem érinti azt a kérdést, amiről képviselőtársaim beszéltek, hogy miért a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalt jelöltük ki. De ahogyan elmondtam, most újra elmondom, a decentralizáció jegyében azt szerettük volna, ha nem fővárosi, hanem vidéki kormányhivatalban, vidéki kormányhivatalban dől el mind az első fok, mind a másodfok. És úgy ítéltük meg, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal az ország egyik legnagyobb megyéjének kormányhivatala (Dr. Schiffer András: Miért nem Somogy megye? Vagy miért nem Fejér megye?), mondom, az ország egyik legnagyobb megyéjének kormányhivatala, megvan az a szakmai tapasztalat és tudás, amely egyébként… (Dr. Bárándy Gergely: Pest megye is, de még Bács-Kiskun megye is nagyobb.) - amely egyébként a hatósági eljárási folyamatban a döntés előkészítéséhez és a döntés meghozatalához szükséges.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem Rácz Róbert egyedül hozza meg a döntést. (Közbeszólások az MSZP és a függetlenek soraiból.) Van egy szakértői testületi javaslat, és van egy közigazgatási hatósági eljárási folyamat, amelynek a végén a kormányhivatal vezetője aláírásával jegyzi tulajdonképpen a döntést.
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy mindazok a szempontok, amelyekre rákérdezett Schiffer képviselőtársam, azok világossá válnak majd a kormányrendeletből. (Dr. Schiffer András: Hol a törvényi garancia? - Lukács Zoltán: Az mi?) Tisztelt Képviselő Úr! A kormányrendelet tartalmazza azokat a részletszabályokat, amelyek megalkotására egyébként a törvény felhatalmazza a kormányt, tisztelt képviselőtársam. Ennek a részleteiről és hátteréről ma már a Törvényalkotási bizottság ülésén is szóltam.
Összességében azt tudom mondani, tisztelt képviselőtársaim, hogy a kormánypárti többség megértette köztársasági elnök úr kérését (Lukács Zoltán: De jó!), beláttuk azt, tisztelt képviselőtársaim, hogy bizonyos technikai részleteiben a törvény finomításra, alakításra, korrekcióra szorul. Ezt megtettük. Ezekkel a módosításokkal tárjuk újra szavazásra a Ház elé. Arra kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy éppen ezért szíveskedjenek szavazatukkal a törvényjavaslatot támogatni.
Köszönöm szépen. (Dr. Vadai Ágnes: Nem fogjuk! - Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me