DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Döbbenetes, hogy az önmagát erősnek tekintő kormányzó erő egy ilyen törvényjavaslatot képviselői indítvány keretében hoz ide. Annál döbbenetesebb, mert ebből a salátatörvényből egy masszív koncepciótlanság tükröződik. Amikor nincs kormányprogram, amikor a kormányzati statútum nem kerül az Országgyűlés elé, amikor nincs mihez viszonyítani a kormányzati munka irányát, akkor az ilyen salátatörvénynél látszik az, hogy a jogalkotás területén is elégtelen a kormányzat tevékenysége.
Én szeretnék hangsúlyt adni Schmuck Erzsébet képviselőtársam utolsó mondatának: legjobban tennék, ha ezt visszavonnák. S azzal együtt, hogy én rendkívül nagyra becsülöm Manninger képviselőtársam teljesítményét, aki valamelyik reggel úgy ébredt, hogy ő most beadja ezt a salátatörvényt - igazán gratulálok a kvalitásához -, de a kritikám nem őrá vonatkozik, hanem a kormányzati munkának a kritikája, hogy nem szabad ilyen törvényt idehozni, mert sokkal több a kára, ahogy azt Burány Sándor képviselőtársam is mondta, mint amennyi problémát megold.
Ha a kormány abban találékony, hogy elhárítsa azokat a hibákat, amelyek a tevékenysége nélkül fel sem merültek volna, akkor ez biztos, hogy nem a magyar gazdaság fejlődését szolgálja. És teljesen önmagáért való az a vállveregetés, amivel Bánki Erik megdicsérte a jelen lévő gazdasági minisztert a hihetetlenül alacsony bázisszámok mellett elért eredményekért. Ez az előterjesztés egy kudarc.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me