LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: A korrekt tájékoztatáshoz hozzátartozik, kedves képviselő asszony az, hogy a norvég alap összes alapkezelőjénél vizsgálatot rendeltünk el, az állami alapkezelőknél is. Először odament a Kehi, utána pedig az alapokat kezelő civilekhez.
Minden egyes norvég pénzt szeretnénk leellenőrizni, hogy az hova jutott, azon egyszerű oknál fogva, mert az mégis ellentmondásos - és ön, aki küzd a közpénzek átláthatóságáért, valószínűleg egyetért velem -, hogy van olyan civil pénzosztó, aki norvég pénzt oszt. 13 pályázó kapta meg a források 30 százalékát, további 150 kapta meg a kétharmadot, és 1000 elutasított pályázat van a civil világban. (Dr. Szél Bernadett: CÖF!)
Szerintem azért az 1000 pályázóért is küzdenie kellene anélkül, hogy bárki mellett letenné a névjegyét vagy bárkivel szemben föllépne. Azt hiszem, hogy önök a közpénzek tisztasága érdekében azt kellene hogy képviseljék és kérjék, hogy minden egyes dokumentum és adat kerüljön nyilvánosságra. Ez vonatkozik az összes CÖF-ös pályázatra és minden pályázatra.
Ha megengedi, elnök úr, egyetlenegy mondatot szeretnék még mondani: sajnos csak a 2011-es alaptörvényvitában került elő a teljes offshore-mentesség, és 2012. január 1-je óta van arra lehetősége a kormánynak, hogy minden offshore céget kitiltson a támogatási rendszerből. Magam ennek a kormányzaton belül az élharcosa vagyok. A következő években offhsore cég nem fog EU-s pénzt kapni ennek köszönhetően. (Dr. Schiffer András: Tessék a koncepciót módosítani! - Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me