DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az előbb Hoffmann Rózsának adott válaszában azt mondta, hogy nem talált botrányokat az új tanév kezdésekor. Hadd mondjak el önnek egyet, amely valószínűleg elkerülte a figyelmét, hiszen országos botrány lett a miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatóválasztásából.
A korábban meghirdetett pályázatot, azt az eljárást eredménytelennek nyilvánította a KLIK, majd egy olyan igazgatónőt nevezett ki az iskola élére, akinek a pályázatát senki sem támogatta, sem a tantestület, sem a nevelőtestület. Adódik a kérdés, hogy miért pont őt bízta meg a KLIK az intézmény vezetésével az új pályázat kiírásáig. Kérdezem ezt azért, mert szakmai indoka nemigen lehetett ennek a döntésnek, az teljesen irracionális, hiszen eddig az intézményt vezető szakembergárda, a pedagógusok a szülők által is elismerten vezették ezt az iskolát, elismert szakmai munkát végeztek. Egy olyan pedagógusnak adták át az irányítását ennek az iskolának, aki egy percig sem tanított az iskolában, az intézményt nem ismeri, és - még egyszer mondom - sem a szülők, sem a tantestület nem támogatja. Az már csak egy adalék, hogy egyébként nemrég átlépte a nyugdíjkorhatárt. Ezt megtudhatja egyébként bárki az iskola honlapjáról is.
A pedagógusok és a szülők értetlenül állnak a történtek előtt, a pedagógusokat megfélemlítették, ők nem mernek megszólalni ebben az ügyben. A szülők nyílt levelet írtak Balog Zoltán miniszter úrnak, aki most nem mert vagy nem akart válaszolni. Nem is válaszolt érdemben a szülőknek sem. Mécsesgyújtásos akciót szerveztek a múlt hétre a szülők, erre sem válaszolt senki. (Dr. Bárándy Gergely: Szégyen!) Magam Földesi Norbert önkormányzati képviselővel közösen nyílt levélben fordultam a KLIK-hez, hogy magyarázzák el, mi indokolja ezt az eljárást. Nem tették. Így kénytelen vagyok most öntől kérdezni, hogy miért neveznek ki minden tiltakozás ellenére ilyen módon egy iskolaigazgatót. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
(17.10)
Hogyan bízhatták meg mégis őt az intézmény vezetésével, ha nem volt megfelelő a pályázata? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Miért nem foglalkoznak a szülők és pedagógusok véleményével?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me