DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Valami nem attól válik, tisztelt képviselő úr, országos botránnyá, hogy az ATV és a Klubrádió is foglalkozik vele, azt hiszem, ez egy fogalmi különbség a kettőnk hozzáállása között. (Dr. Bárándy Gergely: Attól lesz az, hogy a szülők foglalkoznak vele!)
Ami pedig a konkrét miskolci esetet érinti, ön is nagyon jól tudja, hogy ez a pályázat is meg lett hirdetve egyrészről az interneten, a kozigallas.gov.hu oldalon, másrészről pedig az Oktatási és Kulturális Közlönyben is megjelent ez a pályázati felhívás. Erre jelentkeztek is többen, többen véleményt nyilvánítottak ebben. Az egyik vélemény az, amit ön mond, a másik szakmai vélemény másfajta álláspontra helyezkedett, azt mondta, hogy a korábbi igazgató kevesebb fejlesztést tudott megvalósítani (Dr. Varga László: Mit? - dr. Bárándy Gergely: Mi a szakmai indok?), és az újnak a pályázatában több értékelhető fejlesztési irány található meg, de végül az a döntés született, hogy eredménytelennek nyilvánították a pályázatot, és így nem lett kinevezett igazgatója az intézménynek.
Ezt a helyzetet meg kell oldani. Ilyenkor egy átmeneti, ideiglenes megoldást kell létrehozni, amire természetesen a nemzeti köznevelés rendszeréről szóló törvény lehetőséget is ad, és így került egy ideiglenes vezető kinevezésre az iskola élére, hiszen a tanítást el kell kezdeni, az iskola működését folyamatosan tovább kell vinni. Éppen ezért majd egy újabb pályázat kerül kiírásra, ahol majd nyilvánvalóan ismételten nemcsak a korábbi jelöltek, hanem bárki más is megméretheti magát, és bárki más is pályázhat ennek az iskolának az igazgatói tisztjére. De ön is szerintem úgy gondolja, mint ahogy én is így gondolom, hogy nem jó, ha vezető nélkül marad ez intézmény, sőt ez jogilag elképzelhetetlen helyzet, ezért kellett itt egy egyébként a törvényi feltételeknek megfelelő vezetőt kinevezni az intézmény élére.
A jogszabály lehetőséget biztosít természetesen mindenki számára, hogy felülvizsgálati kérelemmel éljen, de ez abban az esetben történhet meg, ha az egész eljárás jogszerűségével kapcsolatban merülnek fel aggályok, de ilyen nem merült fel, éppen ezért a felülvizsgálati eljárás sem lehet eredményes. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me