SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen, államtitkár úr. Azért fogadom nehezen ezeket a számokat, amelyeket el tetszik mondani mind a vasúthálózatra, mind pedig a közúthálózatra, mert ez - mint ahogy ön is megállapította - teljes mértékben elégtelen. Ez nem tud így megvalósulni. Nemrég a Mezőgazdasági bizottság ülésén hallgattuk Kiss Miklós Zsolt államtitkár urat, hogy milyen ezermilliárdos fejlesztésekre van lehetőség az európai uniós forrásokból a magyar vidéken, ugyanakkor, ha a megközelíthetőség, az elérés lehetősége sem a turisztikának, sem az iparnak nem kedvez, akkor ezek a törekvések elégtelenek, és ez kevés.
Az irányba kell elmozdulni, hogy ez hogyan változzon. Sajnos, Magyarországon egyre inkább a parlamentben rendszeresen nagyon sok hátrányos csoportról esik szó, párttársaim, országgyűlési képviselők felemelik szavukat különböző csoportokért, akik valamilyen hátrányt szenvednek. Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy Magyarországon a hátrányos megkülönböztetés egyre inkább regio-nalitásból adódik, és minél távolabb vannak a központtól, a centrumtól, minél távolabb a közutaktól, egyre nagyobb a hátrány és a lemaradás.
Ezt kellene felszámolni, és ezt kellene megszüntetni, amihez az eddigi törekvések nem voltak elegendőek. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me