NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr! Régi követelése a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak a politikusbűnözés legelterjedtebb, sajnos törvényesített formájának, a politikusi álláshalmozásnak az eltörlése, hiszen az nem elfogadható, hogy az elvileg főállásnak tekintett országgyűlési képviselőség mellett más címeken is vesznek fel közpénzt úgy, hogy persze nem is lehet tisztességesen ellátni egyszerre azokat a feladatokat. Ezért a Jobbik, jó példával járva az élen, önkorlátozással élt, sajnos egyedüli párt voltunk, amelynek honatyái nem vállaltak emellett polgármesteri vagy önkormányzati képviselői tisztséget, minden más pártban, még az LMP-ben is volt olyan országgyűlési képviselő, aki utóbb polgármester lett. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Akit nem választanak meg, annak könnyű így tennie.)
Azonban a Jobbik nyomására 2014-től az országgyűlési képviselők nem lehetnek polgármesterek és önkormányzati képviselők, megyei és járási kormányhivatalok vezetői sem végül, pedig korábban ezeket a javaslatainkat is leszavazta a Fidesz, de idővel csak beérett a vetésünk, azonban még nem minden. Közfelháborodást okozott ugyanis a miniszteri biztosok nyilvánosságra került díjazása, különösen azok esetében, akik egyszerre országgyűlési képviselők is. A politikusi álláshalmozás e megmaradt módja szerintünk törvényi tiltásra szorul, mivel a kormány nem képes önmérsékletet tanúsítani.
Kérdésem tehát, hogy hajlandóak-e ezeket az állásokat feladni, vagy a választások után ne számítsunk semmi jóra. Kérem, tájékoztasson arról is, hogy jelenleg hány miniszteri biztos van, ezáltal mennyire indokolt ez a felvetésünk, e politikusi álláshalmozás még megmaradt kiskapujának felszámolása, bezárása, hogy teljes körben véget vethessünk a politikusi álláshalmozásnak, akár a miniszteri biztosi és az országgyűlési képviselői feladatkör együttes, egyszerre való ellátásának vagy inkább az egyszerre való fizetésfelvételnek. Előre is köszönöm válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me