DR. SEMJÉN ZSOLT

Full text search

DR. SEMJÉN ZSOLT
DR. SEMJÉN ZSOLT miniszterelnök-helyettes: Köszönöm szépen a szót, igen tisztelt elnök úr. Képviselő úr, a kérdésére válaszolva a hatályos törvény szerint a miniszter normatív utasítással kiemelt fontosságú feladat ellátására miniszteri biztost nevezhet ki. E törvény alapján jelenleg összesen 27 miniszteri biztos működik, akik közül 4 fő országgyűlési képviselő, akik e tevékenységük ellátásáért helyettes államtitkári illetményt kapnak. 5 fő az előbbiekben ismertetett felső határ alá nem érő díjazást kap, és 3 fő pedig díjazás nélkül végzi a tevékenységét. Ennyit a tényekről.
De, képviselő úr, igazából nem értem a kérdésének a lényegét, és akkor nem is beszélek arról, hogy politikusbűnözést emlegetni, azért az mondjuk, retorikailag is irreális túlzás. Azért nem értem, mert - most vegyünk egy fiktív példát! Mondjuk, én vagyok a kulturális miniszter - látom Halász államtitkár urat -, és van, mondjuk egy külföldi, modern művészeti kiállítás, ami nemzeti jelentőségű esemény, én kinevezem erre biztosnak mint szerintem a legalkalmasabb embert, Halász János képviselő urat.
Miért érzi ezt ön politikai bűnözésnek? Ha én kinevezhetem őt miniszterként, mondjuk, helyettes államtitkárnak, akkor miért ne nevezhetném ki miniszteri biztosnak? Ha kinevezhetem a többre, akkor miért nem nevezhetem ki a kevesebbre? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me