TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőnő! Azt tudom mondani, hogy ma is igaz, amit az adótörvény vitájában mondtam, hiszen az adótörvény ösztönözni fogja a munkáltatókat a foglalkoztatás bővítésére, és bizony a munkát terhelő adók nem növekednek, tehát alacsonyan lesznek tartva. Az más kérdés, hogy még tovább szeretnénk csökkenteni.
És az is igaz, hogy az adórendszerrel jövőre még több ember fog tudni dolgozni. Gondoljon bele, hogy most 4 millió 182 ezer embernek van már munkája, több mint százezerrel csökkent a munkanélküliek száma, és mi azt állítjuk, hogy a gazdasági ösztönzésével, az európai uniós célzott támogatásával ez tovább fog növekedni.
Ön, amit a kafetériarendszer adójának az emelésével kapcsolatban elmondott, ez nem cáfolja ezeket az elvárásokat és kijelentéseket, amit az adótörvény és költségvetés megcéloz. Való igaz, hogy a kafetériarendszer költsége, a közterhe növekedni fog, ez is a kormány célja, hogy közelítsen egymáshoz az élőmunkateher és a kafetéria által adott juttatások terhe. Azonban még mindig nagyon messze van a kafetéria terhe, mondjuk, egy munkabér adó- és járulékterhétől, hiszen éppenhogy a felét érte el.
Tehát a munkáltató eldöntheti, hogy mit tesz, hogy vagy az emelt közteherrel továbbadja a dolgozónak a juttatást, vagy átváltja esetleg lakáscélú munkáltatói támogatásra, amelynek nincsen adóterhe, az a jövőben sem lesz, vagy, amit nagyon nem szeretnénk, hogy csökkenti a kafetériajuttatást. Persze, abban bízva, hogy a gazdaság teljesítménye nagyobb lesz, 2,5 százalékot várunk, de remélhetőleg még ennél is több lesz, és ezt megtámogatva, ahogy már mondtam, az európai uniós támogatásokkal, úgy fog nőni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a gazdaság és a gazdálkodók teljesítménye, hogy ezt ki fogják tudni gazdálkodni, és a dolgozóit megbecsülve, továbbra is adják a kafetériajuttatást az alkalmazottaiknak. Köszönöm, elnézést kérek.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me