DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A kormány 2013-ban a nemzeti vagyon gyarapítása és az energiafüggőség csökkentése érdekében valóban meghozta a hazai bányászat jövőbeni fejlesztésével kapcsolatos egyes feladatokról szóló határozatát.
A döntés alapvető célja a bányászat jogi környezetének felülvizsgálata, a bányavállalkozókat segítő intézkedések meghatározása, továbbá a vájárképzés és egyéb más bányászati szakmák képzésének újraindítása volt. Kérem, hogy ennél a kormánydöntésnél szíveskedjen figyelembe venni, hogy 25 éve az önök részéről is kacaj kísért mindenkit, aki a hazai bányászat sorsát emlegette és viselte a sorsát.
Ennek megfelelően átfogó javaslatot dolgoztunk ki a bányatörvény módosítására, amelyet az Országgyűlés elé terjesztettünk, és remélem, hogy az önök támogatásával még az idén elfogadjuk.
A további jogszabály-módosításokat is előkészítettük, elsősorban, hogy a bányászatba befektetni kívánó vagy azzal foglalkozó vállalkozásokat segítettük. A bányászattal kapcsolatos jogi környezet felülvizsgálata tehát megkezdődött és folyamatban van.
A hazai bányavállalkozók érdekeit kívánja szolgálni a jelenleg készülő energetikai ásványvagyon-hasznosítási és készletgazdálkodási cselekvési terv. Ennek a cselekvési tervnek az elkészítését a nemzeti energiastratégia írja elő az energetikailag hasznosítható hazai ásványvagyon kutatásának és a készletgazdálkodás feltételeinek biztosítása, valamint - és ez nagyon fontos - a hazai szénbányászati kultúra fenntartása érdekében. Továbbra is célunk a hazai ásványvagyon biztosítása, az ezzel kapcsolatos intézkedések fokozatos, a környezet, a gazdaság (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) és a piac által biztosított lehetőségek figyelembevételével. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me