BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A második Orbán-kormány 2012-ben funkcióváltásra, hatékonyságra hivatkozva egyetlen tollvonással megszüntette a szülészet-nőgyógyászatot és az aktív belgyógyászatot Körmenden, Celldömölkön pedig az aktív belgyógyászatot és az aktív sebészetet. A kormányzati propagandagépezet igyekszik elferdíteni a valóságot, de a vidéken élők, így a Vas megyeiek is folyamatosan szembesülnek a mindennapjaikat megnehezítő döntésekkel.
Rendkívül cinikusnak tartom, hogy az előbb említett intézkedések után önök olyan nyilatkozatokat tesznek, hogy soha nem látott fejlesztések zajlanak az egészségügy területén. Önök ellenzékben határozottan felemelték szavukat a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány vidékromboló lépéseivel szemben, ám az utóbbi években mégis az MSZP-SZDSZ-es elődeik által megkezdett sorba szervesen illeszkedő intézkedéseket foganatosítottak. A Jobbik tavalyelőtt minden lehetséges eszközzel tiltakozott a leépítések ellen. Parlamenti felszólalásaim mellett tüntetést is szerveztünk a körmendi és a celldömölki kórházért, Körmenden pedig aláírásokat is gyűjtöttünk. A térségben élők szinte egyöntetűen álltak ki az intézményért, rendkívül rövid idő alatt 5 ezren írták alá az íveket, de a kormány semmibe vette a véleményüket.
Nem vitatom a folyamatban lévő beruházások előrevivő voltát, ám a megszüntetett osztályok, elsősorban a szülészet visszaállítása elengedhetetlen lenne a már csak a szombathelyi Markusovszky Kórház telephelyeként működő körmendi kórházban. Sajnálatos módon a közelmúltban ezzel ellentétes nyilatkozatokat olvashattunk a sajtóban, ráadásul nem helytálló adatokra hivatkozva. A celldömölki mentőállomásnak régóta ígérik az esetkocsit, ám még mindig nem érkezett meg, de Szentgotthárd mentőállomásának is szüksége lenne egy új esetkocsira, már csak a megyeszékhelytől való nagy távolság miatt is.
Tisztelt Államtitkár Úr! Van-e remény arra, hogy a Vas megyében élők megfelelő színvonalú egészségügyi ellátása érdekében a harmadik Orbán-kormány visszaállítja a megszüntetett osztályokat? Ígéreteikhez híven számíthatunk-e fejlesztésekre az említett mentőállomások vonatkozásában? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me