SZATMÁRY KRISTÓF

Full text search

SZATMÁRY KRISTÓF
SZATMÁRY KRISTÓF (Fidesz): Köszönöm szépen. Csak nagyon röviden. Szelényi képviselőtársam felszólalását inkább betudom csak annak, hogy most kezdte a parlamenti mandátumát. Gőgös képviselőtársammal nem tudok ennyire megbocsátó lenni, elnézést kérek. Tehát amit ön mondott, az az én szememben már bűn. Tehát ön, önök, akiknek lett volna lehetősége a 2004-es EU-csatlakozás után bármit tenni, bármit szabályozni ezen a piacon a hazai kis- és közepes vállalkozások érdekében, semmit nem tettek, és lényegében annak a több tízezer vagy több ezer magyar kereskedőnek, akinek egy-egy boltja volt… - nem a CBA-ról, nem a Coopról beszélek, hanem azokról a sarki fűszeresekről meg zöldségesekről, meg kisboltokról, amelyek bezártak azért, mert mondjuk, egy kilométeres körzetében mindenféle szabályozás nélkül valamelyik multi áron alul értékesített éveken keresztül. És ön úgy látja, hogy az a törvényjavaslat, amely semmi másról nem szól… - itt van a kimutatás, képviselő úr: az öt legnagyobb külföldi tulajdonban lévő, éves szinten 1500 milliárd forintot forgalmazó öt társaságnak az éves nyeresége tudja mennyi? Mínusz 20 milliárd.
Ne mondja nekem ezt senki, aki ebben a szakmában egy percet dolgozott, hogy ez reális! Mondom, két dolog van: vagy áron alul értékesít a tiltás ellenére, azért, hogy tönkretegye a környezetében lévőket, vagy nem realizálja a nyereségét. El lehet menni, meg lehet nézni a hazai kicsiket. Amennyit én meg tudtam nézni, egy-egy évben van, hogy negatív, de összességében… Arról van szó, hogy tisztességes versenyt akarunk teremteni a hazaiaknak, hogy lehetőségük legyen. (Gőgös Zoltán: Egyet!)
És a kiszorítósdi nem fordítva működik, a Coop meg a CBA részéről. Az elmúlt tizenöt évben a hazai tulajdon 80 százalékról lement 42 százalékra. Ezt szeretnénk megállítani a több tízezer magyar család érdekében. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me