TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Ön valóban interpellált már ez ügyben szeptember 24-én, ez évben, hogy hol tart az ügy. Lényegében szó szerint elmondta azt az azonnali kérdését, így ha megengedi, én is a szeptember 24-i válaszomat mondom el önnek. (Derültség az MSZP padsoraiban. - Dr. Rétvári Bence: Stílusos!)
Bizonyosan képviselő asszony előtt is ismert, hogy az KSE-vel szemben folytatott büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van. A büntetőeljárásról szóló törvény szerint pedig kizárólag annak adható felvilágosítás az eljárásról, aki annak lefolytatásához vagy eredményéhez fűződő jogi érdekét az ügyészség, illetve bíróság előtt igazolni tudja.
(16.20)
A konkrét kérdések ismerete nélkül azonban le kell szögeznem, hogy a nyomozó hatóság eljárásait, azok pontos szabályait a jogszabályok szigorú keretek közé zárják. Ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozati szerve is csak ezeknek megfelelően folytathat nyomozást. A nyomozás határidejével kapcsolatosan tájékoztatom, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény vonatkozó rendelkezései lehetőséget biztosítanak alapvetően a határidő hosszabbítására. Az eljárások még a törvényes határidőn belül vannak.
A fentiekre tekintettel a kérdésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az ügy minél teljesebb körű felderítése érdekében a jogszabályok biztosította keretek között a nyomozás jelenleg is folyamatban van, arról bővebb információt a nyomozás érdekeire való tekintettel, illetve a törvények tiltása alapján nem áll módomban közölni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me