DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony!
Először talán az általánosságokról, hogy pénzek hova folynak. Az elmúlt három évben több mint 300 milliárd forint maradt a magyar lakosság zsebében, egyebek mellett a földgázszolgáltatásból is, ergo úgy gondolom, hogy a földgázszolgáltatás alapvetően nem veszteséges, hanem a rezsicsökkentés céljait szolgálta.
De ami a kérdését illeti: ha megengedi, most az aranytojás és a tyúk összefüggéseit kevésbé költői elemekre cserélem. A többségében állami tulajdonban lévő MVM-csoport kizárólag az E.ON Földgáz Trade - ez a Magyar Földgázkereskedő Zrt. jogelődje - által megkötött szerződések, illetve csak ezen korábbi szerződések alapján van kapcsolata a MET Magyarországgal, valamint a MET Energy Trade Internationallel.
Az MVM Partner Zrt. - a másik szóba jöhető cég - és a MET, valamint az előbb említett MET Energy Trade 2011-ben és ’12-ben földgáz-, illetve földgáz-betáplálási kapacitásra vonatkozó értékesítési, valamint beszerzési szerződéseket kötöttek egymással. 2014. július 1-je óta az MVM Partnernek sem a MET-tel, sem a METI-vel semmiféle szerződéses kapcsolata nincs.
A többségében állami tulajdonban lévő, MVM-csoporthoz tartozó MVM Partner Zrt.-nek a törvényben megszabott kereteknél szigorúbb szabályozása van önmagára nézve, és a társaság betartja az irányadó jogszabályokat. Belső szabályzatainak megfelelően transzparens módon járt el, hiszen az ügyben érintett kapacitásokat aukción keresztül, pályáztatással értékesíti évek óta. Az MVM Partner minden esetben (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a piacon elérhető legjobb árat érte el.
Ha megengedi, majd folytatom az egy percen belül.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me