SNEIDER TAMÁS

Full text search

SNEIDER TAMÁS
SNEIDER TAMÁS (Jobbik): Tisztelt Államtitkár Úr! Sajnálatos módon a szocialista kormányzat 2007 márciusában megszüntette a Heves megyében található tarnamérai rendőrőrsöt. Ezt követően egyből elindult a térség közrendjének fokozatos leromlása.
2011 júliusában a hevesi kistérségi többcélú társulás 17 polgármestere levélben fordult Pintér Sándor miniszter úrhoz a közbiztonság javítása céljából. A halmozottan hátrányos helyzetű kistérség polgármesterei már 3 évvel ezelőtt jelezték, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzete több településen a reménytelenségbe fordult. Különösen a tél beálltával mindennapossá váló tulajdon elleni bűncselekmények leküzdhetetlen nehézségek elé állítják az érintett települések polgárait. A legkiszolgáltatottabbak - gondolok itt elsősorban az idősekre és az egyedülállókra - teljesen védtelenek a bűnözőkkel szemben.
Tisztelt Államtitkár Úr! A helyiek a Jobbik hathatós segítségével aláírásgyűjtést kezdeményeztek, mert égetően szükség van a szocialisták által megszüntetett tarnamérai rendőrőrs visszaállítására. Elengedhetetlenül szükséges ez, hogy a térség egyre fokozódó problémáinak kezelését megoldja. Hangsúlyozom, ez csak a kezelésére elég, ugyanis a térségben országos viszonylatban is kiemelkedően magas a munkanélküliség aránya. A polgárok egy részének egyszerűen nem jut helyben tisztességes munka, tisztességes megélhetést biztosító lehetőség, így a kisebbségben levők egy része tudatosan a segélyekre és a szabályok megszegésére rendezkedett be.
Tisztelettel kérem a kormányt, illetve a belügyminiszter és az államtitkár urat, hogy a kritikussá vált helyzet kezelésére nyújtson segítő támogatást. Mielőbb hozzanak létre rendőrőrsöt Tarnamérán, vegyék figyelembe a lakosság egyöntetű akaratát, és tegyék meg a szükséges lépéseket!
És most, tisztelt államtitkár úr, illetve elnök úr, kérem, engedjék meg, hogy ezt a több mint 2 ezer aláírást átnyújtsam államtitkár úrnak. (Taps a Jobbik padsoraiban. - Dr. Kontrát Károlyhoz lép, és átadja az iratköteget, majd kezet fognak.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me