DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! A 2013. év két nagy botrányáról, a trafikügyről, illetve a NAV-botrányról ma már egyre több embernek az jut eszébe, hogy ebben az országban a kisemberek könnyen megüthetik a bokájukat, de a nagyhalaknak valamiért nem megy utána a hatalom. A trafikügyben azt látjuk, hogy 2013 júniusában nyomozást indított a Nyomozó Főügyészség személyes adattal visszaélés miatt; csak arra tudtunk gondolni, hogy nyilván azért, mert Horváth István képviselőtársunk - akiről már egyesek „Horváthországnak” keresztelték át Szekszárdot - valamiért rendelkezett a pályázók adataival. Ehhez képest ő azt állította, hogy neki a trafikosok átadták a saját pályázati anyagaikat, tehát ő jogszerűen rendelkezett ezekkel az információkkal.
És lássunk csodát, az ügyészség csak idén tavasszal jutott el odáig, hogy meghallgassa ezeket a trafikosokat. Kérdés az, hogy egyéb bűncselekmények esetében egyáltalán nyomozott-e az ügyészség a trafikmutyi dolgában. Feltűnő a csend, tisztelt legfőbb ügyész úr, mert a trafikmutyi velejét illetően hallgat az ügyészség, miközben a különböző, trafik elleni támadásokat a Legfőbb Ügyészség honlapján nagy terjedelemben taglalja a nyomozó hatóság.
Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! Amikor a NAV-botrány kipattant, amikor Horváth András meglengette azt a bizonyos zöld dossziét, nem sokkal később a rendőrség rajtaütött Horváth Andráson; na, nem azokon, akik adott esetben hasznot húzhattak a láncolatos áfacsalásokból. Ezek után az történt, hogy ön tavasszal elismerte azt, hogy súlyos bűncselekmények miatt nyomozás van, majd megígérték, hogy november 13-ára, ami a múlt héten volt, tisztábban fogunk látni.
Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! Látunk-e már tisztábban a trafikügyben? Látunk-e már tisztábban a NAV-botrány dolgában? Erre várnám a válaszát.
Köszönöm szépen. (Taps az LMP és az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me