ANDER BALÁZS

Full text search

ANDER BALÁZS
ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Amikor első itteni felszólalásomban többek közt az olasz vircsaft miatt kialakult gyalázatos dél-somogyi agrárhelyzetről beszéltem, akkor Fazekas miniszter úr tulajdonképpen zokon vette, hogy a korábban kialakult állapotok felelősségét miért hárítom önökre. Amikor a Mezőgazdasági bizottság ülésén a Jobbik által benyújtott mezőgazdasági üzemszabályozásról szóló törvénytervezetet és a hozzá kapcsolódó foglalkoztatási kötelezettséget igyekeztem a környékbeli falvakban megtapasztalt tarthatatlan szociális katasztrófahelyzettel indokolni, akkor az önök egyik képviselője azzal gúnyolódott, hogy egy ilyen beszámoló után a hallgatóság fölvágja az ereit. Amikor az új honfoglalók miatt, illetve az ő terjeszkedésük miatt vidékvédelmi kabinetvezetőnk egy jogos felháborodásban született cikket közzétett, akkor az idegen földesurak feljelentése alapján a rendőrség kutakodni kezdett, és mindmáig nyomoznak. Gondolom, ha Petőfi Sándor föltámadna és elszavalná a „Mit nem beszél az a német…” című versét, akkor gyűlöletbeszéd miatt talán még le is tartóztatnák.
Aztán amikor a bekerítettsége miatt Alcatraznak csúfolt Rinyaszentkirály határában törvénytelenül kihelyezett útelzáró kapukat többször is leemeltük, és az idegen tulajdonos nyárfaültetvényének fái közé hajítottuk, akkor a hatóság ahelyett, hogy legalább szimbolikus büntetést kirótt volna a falut gettóba záró idegen birtokosra, azt a megoldást választotta, hogy az utat átminősítette, és „közforgalom elől elzárható” minősítést kapott. Amikor vészharangot kongattunk amiatt, hogy a földforgalmi törvény világméretűvé tágítja a földforgalmi piacot a külföldiek előtt, akkor önök erre legyintettek.
Most pedig az önök által bizonyára jól ismert Benetton família és itteni helytartóik nagyon mohón gyarapodni szándékoznak továbbra is, és ez a tervük folyamatos. Állampolgári jelzés alapján egyébként a legfőbb ügyészhez fordultunk, ezért kérdezem, hogy lesz-e a Lábod környéki föld a magyar gazdáké, illetve az állam él-e elővásárlási jogával. Nagyon szépen köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me