DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Folytatva ott, ahol Sallai képviselőtársam befejezte, én csak azt szeretném mondani Harangozó képviselő úr utolsó mondataira, hogy mi ugyan nem beszélünk elszámoltatásról, ámde megvannak azok a javaslataink, amelyek alapján meg lehet azt tenni, amit eddig egyetlen kormányváltás idején egyik korábbi ellenzéki, majd később kormányra kerülő párt sem tett: el lesz számoltatva mindenki, legyenek nyugodtak!
Tisztelt Országgyűlés! Harangozó képviselő úr kifogásolta azt, hogy mi azokat a szakembereket is - hiszen természetesen mindenki szakember volt, aki a diktatúrákat kiszolgálta, ezt már hallottuk többször - kiseprűznénk a titkosszolgálatból, akik szakmai feladatot láttak el. Na most, nem szeretnék két percben ebbe mélyebben belemenni, csak szeretném azt emlékezetébe idézni, hogy pusztán azokról van szó, akik az állambiztonsági tevékenység irányításában közreműködtek, 2. §. (Dr. Harangozó Tamás: Olvasd tovább!) És igen, azok, akik az állambiztonsági tevékenység irányításában közreműködtek ’89 előtt, ne legyenek az állambiztonság kötelékében ’89 után; ez egyszerű, mint az egyszeregy.
(Hegedűs Lorántné a jegyzői székben
Hiszékeny Dezsőt váltja fel.)
Tisztelt Országgyűlés! Amit Vas képviselő úr elmondott, az megint csak nem nagyon állt köszönő viszonyban azzal, ami magának az előterjesztésnek tárgya. Úgyhogy én csak azt szeretném kérdezni, hogy Vas képviselő úr mire gondolt. Továbbra is szeretnék azt a jogot fenntartani maguknak, hogy ha újra köztársasági elnököt kell választaniuk, mondjuk, 2017-ben, akkor hadd válogathassanak a korábbi központi bizottsági tagok, esetleg Schmitt Pálhoz hasonlóan a Lázár-kormány korábbi miniszterhelyettesei közül? Ez a szándékuk? Vagy esetleg azt hiányolja Vas képviselő úr, hogy valóban eléggé balga módon nem terjesztettük ki ezt a törvényjavaslatot a miniszterelnöki tanácsadókra? Meg fogjuk tenni, legyen nyugodt, ha tárgysorozatba veszik, lesz olyan módosító indítvány, amely alapján Zoltai Gusztáv nem osztogathat többet a Fidesz-kormánynak tanácsokat. Köszönöm szépen. (Taps az LMP és a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me