DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Először is elnézését kell kérnem, hogy önt személyesen fárasztom ide a parlamentbe, de tudnia kell azt, hogy az ön helyettesének, Kontrát államtitkár úrnak már megpróbáltam két alkalommal ezt a kérdést feltenni, de gyakorlatilag értékelhetetlen választ adott, válasznak tűnő szöveget mondott nekem. Éppen ezért kénytelen vagyok miniszter úrtól kérdezni azokat a tartalmi kérdéseket, amiket államtitkár úr nem válaszolt meg nekem.
A lényege a dolognak az, hogy szeptemberben 43 készenléti rendőr szállta meg az Ökotárs Alapítvány székházát, és ott házkutatást folytatott. Az első probléma ezzel, tisztelt miniszter úr, hogy meg sem kísérelték bekérni azokat az iratokat, amelyekre a rendőrségnek szüksége lett volna, holott tudták azt, hogy a Kehinek ezeket az iratokat már prezentálta az Ökotárs Alapítvány, lehet, hogy csak kérni kellett volna az alapítványtól, és megspórolható lett volna ez a rendőri akció. Másrészt meg sem jelölték a házkutatás konkrét okát, ami, én azt gondolom, hogy a büntetőeljárási törvénynek sérti a rendelkezéseit.
Kérdéssel fordultam az országos rendőrfőkapitány úrhoz, hogy mennyibe került ez az intézkedés. Ő azt válaszolta, hogy csak a kiérkező, kiszálló rendőrök aznapi díja 1 millió 249 ezer forintjába került a magyar adófizetőknek. Én azt gondolom, tisztelt miniszter úr, hogy ez éppen egymillió forinttal több, mint ami szükséges lett volna, ezt az egymillió forintot lehetett volna másra is szánni, például más bűnesetek felderítésére. Az intézkedés, úgy ítélem meg, hogy félelemkeltő volt, demonstratív volt, és nemcsak én ítélem így meg, hanem Csepregi Nándor helyettes államtitkár úr is és Gulyás Gergely, az Országgyűlés Törvényalkotási bizottságának az elnöke is túlzónak minősítette ezt az eljárást. (Az elnök csenget.)
Várom egyelőre erre a választ. Köszönöm szépen, miniszter úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me