DR. SZŰCS LAJOS

Full text search

DR. SZŰCS LAJOS
DR. SZŰCS LAJOS (Fidesz), a napirendi pont előadója: Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Kedves Képviselőtársak! Egy viszonylag rövid terjedelmű törvénymódosító javaslatot nyújtottunk be képviselőtársainkkal. A törvényjavaslat célja a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. tekintetében a banktitoknak nem minősülő adatok körének kiszélesítése a közügyek átláthatóságának biztosítása érdekében.
A javaslat alapján az országgyűlési képviselők általános választásán országos listát állító és az Országgyűlésben képviselőcsoport alakítására is jogosultságot szerző párt részére - a párt működési feltételeinek biztosítása érdekében - iroda rendeltetésű ingatlan vásárlásához az MFB Zrt. által az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 68. §-ában meghatározott feltételek szerint korábban nyújtott kölcsönökre vonatkozó adatok a közügyek átláthatóságának elősegítése érdekében ne minősüljenek banktitoknak. Így ezen adatok tekintetében nem kell alkalmazni a banktitok megtartására vonatkozó rendelkezéseket.
A 2007-es vagyontörvény adott lehetőséget arra, hogy a parlamenti pártok állami kezességvállalás mellett kedvezményes fejlesztési banki kölcsönnel működési célú ingatlanokat vásároljanak. Az SZDSZ 415 millió forintot vett fel az MFB-től, de miután nem fizetett, 2010 decemberében a hitelt felmondták, és 2011 márciusa óta pedig a pénzintézet végrehajtási joggal rendelkezik az ingatlanfedezetek felett. Ennek a módosító javaslatnak az a célja, hogy ezekről a kérdésekről minél szélesebb nyilvánosságot lehessen találni.
Kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy támogassák a törvényjavaslatot. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me