BÁNKI ERIK,

Full text search

BÁNKI ERIK,
BÁNKI ERIK, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, ahogy az államtitkár asszony és Szűcs Lajos képviselőtársam is elmondta, egy rövid technikai módosításról van szó, hiszen ennek a törvényjavaslatnak nem más a célja, mint az, hogy az általános banktitok köréből kivonja azokat a hiteleket, amelyek a 2007. évi vagyontörvény alapján, az Országgyűlés által elfogadott törvény alapján - megjegyzem, amelyet még a Gyurcsány-kormány idejében tárgyalt a magyar parlament - lehetőséget biztosítottak az akkori parlamenti képviselettel rendelkező pártok számára, hogy a működésük támogatására, irodavásárlásra, a technikai infrastruktúrájuk kiépítésére hitelt vegyenek igénybe.
(22.10)
Ahogy az államtitkár asszony is elmondta, az elmúlt időszakban egyre nagyobb volt az érdeklődés ezek után a hitelek után, és miután köztudottan az SZDSZ, amely akkor még parlamenti párt volt, közel 420 millió forintnyi hitelt vett föl, amit a mai napig nem fizetett vissza, ezért azt gondolom, hogy ez a törvénymódosítás lehetőséget ad arra, hogy ezekben az ügyekben az általános banktitok eljárása alól kivegyük ezeket a pártfinanszírozást érintő hitelügyeket, és ahogy államtitkár asszony is mondta, a kormány elkötelezettségének adjunk teret, amelyet a közpénzek felhasználásával, illetve a közügyek átláthatóságának terén vállalt.
Én azt gondolom, hogy semmi különös nincs ebben a törvényjavaslatban, ahogy képviselőtársaim is látják, teljesen világos és egyértelmű, ezen az egy tételen kívül semmi mással nem kíván foglalkozni. Azt gondolom, hogy a pártoknak ez ügyben sem lehet takargatnivalójuk. Nagyon bízom abban, hogy a parlament többsége támogatni fogja ezt a törvényjavaslatot, amelynek köszönhetően a későbbiekben a banktitok alól mentesülnek ezek a hitelszerződések, és megtudhatja a magyar közvélemény, hogy azok a pártok, amelyek ezzel a hitellehetőséggel éltek az elmúlt időszakban, hogyan sáfárkodtak ezekkel a pénzekkel azok alapján a hitelszerződések alapján, amit annak idején a Magyar Fejlesztési Bankkal megkötöttek, teljesítették-e a hiteltörlesztési feltételeket, és jelen pillanatban ezekkel a hitelekkel, a hiteltörlesztésekkel hogy állnak.
Én nagyon bízom abban, még egyszer mondom, hogy a parlament nagy többséggel támogatni fogja ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me