MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! 2010 óta második ciklusukat töltik kétharmadban önök. Nagyon sok kudarc fémjelzi ezt az időszakot, de most mégis egyet emelnék ki ezek közül, ez pedig a lovastársadalom folyamatos átverése - és egyfajta szavazógépként tekintenek csak rájuk, erre itt kívánnám felhívni a figyelmet -, pedig egyébként a lovasok a szocialista kormányok után azt hitték, hogy végre változhat valami. Önök mindent megígértek számukra, persze szokásukhoz híven a választások után ezt azért gyorsan el is felejtették. Ha másra nem gondolunk, akkor ki kell emelni azokat a nagy, komplex beruházásokat, amiket a lovasok számára beígértek, és ahol már némely esetben az alapkőletétel is megtörtént, azonban a költségvetés vitájakor döbbenten láttuk, hogy lehúzták ezeket a sorokat, és nem valósulnak meg ezek a beruházások. De egyébként mindegy is, hogy a tenyésztés, az oktatás, a turizmus, a hagyományőrzés, a versenyzés területéről beszélünk, a lovasok nem értik, hogy miért nem valósulhattak meg a korábbi ígéretek.
Ugye, úgy kezdődött az egész történet, hogy önök kérték a szakmát, hogy tegyen le egy programot az asztalra. A szakma ezt meg is tette, a Kincsem nemzeti lovas program önök elé került, egy reális, minden területet érintő stratégia, a legátfogóbb anyag, amit én valaha olvashattam ebben a témában. Ráadásul önök erre, ha jól emlékszem, a 2012. év elején kormányzati szinten rá is bólintottak, de sajnos a gyakorlati lépések azóta sem következtek be. Az MVH-forrásokhoz iszonytatóan lassúan férnek csak hozzá ezek az ágazatok, a lónyilvántartás katasztrofális, a lovasterápiában dolgozó civilek panaszkodnak, hogy a létükért küszködnek, hiszen semmilyen támogatást nem kapnak önöktől, miközben a lóval végzett munka sok figyelemzavaros diáknál bizonyította most már tényszerűen, hogy bizony komoly pozitív hatással van az ő mindennapjaikra. A lovas turizmus szintén haldoklik, pedig hazánk kiváló adottságokkal rendelkezik.
Összefoglalva tehát elmondható, hogy a forrásokhoz egy szűk érdekkör jut itt is csak hozzá. Kérem, ezekre a felvetésekre válaszoljon, a legfontosabb kérdésem pedig az, hogy mikor valósítják meg a Kincsem nemzeti lovas programban leírtakat. Köszönöm a lehetőséget. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me