DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Államtitkár úr, én tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen megszólalás kézenfekvő alkalom arra, hogy a rezsicsökkentés propagandáját elismételje, de szeretném önnek elmondani, hogy én annak a pártnak a frakciójában ülök, amely a rezsicsökkentést rezsiblöffnek nevezte el és nem véletlenül. (Dr. Répássy Róbert: Ezért vagytok ennyien! - Felzúdulás a kormánypárti padsorokban.) Jelenleg még mindig a magyar lakosság energiával kapcsolatos kiadásai élmezőnyben vannak az Európai Unióban. Európai viszonylatban még mindig a magyar emberek az élvonalban vannak azzal kapcsolatban, hogy mennyit fizetnek az energiáért.
Ami a valós rezsicsökkentés lenne, az az épületenergetikai fejlesztések sorozata. (Folyamatos közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Államtitkár úr, egy kérdés: betartották önök az ígéretet vagy nem? (Dr. Rétvári Bence: Be!) Önök nem tartották be az ígéretet. (Zaj, közbeszólások a kormánypártok padsoraiban.) Nem történt meg a magyar lakásállomány 10 százalékos felújítása évről évre. (Az elnök csenget.)
Tisztelt Államtitkár Úr! Azt gondolom, hogy ön is tudja, amit én is tudok, hogy ebben az országban az emberek 75 százaléka családi házakban lakik, méghozzá olyan családi házakban, nem olyanban, mint Szijjártó miniszter úr, hanem olyanban, ami régen épült és ami nincs leszigetelve. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét. - Közbekiáltások a kormánypárti padsorokból, köztük: Idő!) Ezeknek az embereknek miért nem segítenek, államtitkár úr? (Nagy zaj a kormánypárti padsorokban.)
Nem tudom a válaszát elfogadni, mert megint csak a rezsicsökkentés propagandáját hallottuk, és nem a valós kérdésre adott valós válaszokat. (Taps az LMP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me