TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Ebből a felszólalásból körülbelül annyi igaz, hogy valóban, a mai napon szavazni fog az Országgyűlés a hitelmegállapodásról, amely a magyar és az orosz állam között fog megszületni. Egyébként lényegében egy szava sem igaz. (Zaj.)
Kérdezem én önt, hogy melyik hitelt választaná. (Dr. Szél Bernadett: Ne kérdezzen, mert nem tudok válaszolni!) A 2008-as, a szocialista kormány által az IMF-től fölvett hitelt (Dr. Szél Bernadett: Ha mi kormányon leszünk, akkor kérdezzen!), amiről még csak szerződést sem kötöttek, szerződést sem írtak (Korózs Lajos: Mi köze van ennek ehhez a szerződéshez?), és ha valaha valamikor hitel eladósított országot, az a 2008-as IMF-hitel volt. Vagy választja ön azt a hitelt, amely ott van ön előtt is a törvényjavaslatban, amely szóról szóra leírja, hogy kitől, milyen időtartamra, milyen kamattal, milyen feltételekkel és milyen célra vesz föl a magyar állam 10 milliárd euró hitelt.
Kérdezem önt, hogy ön az IMF-től venne föl hitelt, mint Gyurcsány Ferencék, akik a későbbiek során azt a feltételt szabják, hogy gazdasági és költségvetési jelentéseket kell letenni az IMF asztalára… (Dr. Szél Bernadett: A megújulószektort…)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me