DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! A Pesti Központi Kerületi Bíróság Bencsik András feljelentése alapján megkereste a Magyar Országgyűlést, és kérte, hogy foglaljon állást az Országgyűlés Lendvai Ildikó országgyűlési képviselő mentelmi ügyében. A bizottság megtárgyalta a megkeresést, és arra az álláspontra helyezkedett, hogy a tisztelt Országgyűlésnek nemleges javaslatot fog tenni, vagyis azt javasolja az Országgyűlésnek a bizottság, hogy a képviselő asszony mentelmi jogát ne függessze fel.
Nem akarom felolvasni pontosan a feljelentésben írt inkriminált dolgot, ami 2004. szeptember 13-án egy napirend előtti felszólalásban hangzott el. A bizottsági indokolás szerint a nemleges álláspontot az támasztja alá, hogy nem lehet megállapítani, pontosan mivel sértette meg a képviselő asszony Bencsik Andrást vagy a Magyar Demokrata című újságot.
Tisztelt Országgyűlés! Ezen túlmenően szeretnénk arra is hivatkozni, hogy az Alkotmánybíróság hozott egy olyan állásfoglalást, egy olyan határozatot, amelyben megállapította azt, hogy a magánvádas ügyekben csak abban az esetben lehet felfüggeszteni a képviselő mentelmi jogát, ha a képviselő nyilvánvalóan valótlant állított a nyilatkozatában. Erre vonatkozóan semmilyen adat nem merült fel, ezért a bizottság egyhangú döntéssel arra az álláspontra helyezkedett, hogy az Országgyűlést a nemleges döntés meghozatalára kéri fel.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me