ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Full text search

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik a nemzetőrség létrehozásáról szóló 100/2001. (XII.21.) számú országgyűlési határozat hatályon kívül helyezéséről szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést H/1989. számon, a bizottságok együttes ajánlását H/1989/4. számon kapták kézhez.
Megadom a szót Juhász Ferenc miniszter úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra. (Jelzésre:) A miniszter úr jelzi, hogy nem kíván válaszolni.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalok következnek. Ennek során nem döntünk az ajánlás 1., 2. pontjairól, mert azok a honvédelmi bizottság döntése szerint nem felelnek meg a Házszabály rendelkezéseinek.
Az ajánlás 3. pontjában Csampa Zsolt és Simicskó István azt kezdeményezik, hogy a nemzetőrség létrehozásáról szóló határozat csak 2050. december 31-én veszítse hatályát. A bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 155 igen szavazattal, 192 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az Országgyűlés a házszabályszerűen benyújtott módosító javaslatot nem fogadta el, most sor kerülhet a zárószavazásra is.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a nemzetőrség létrehozásáról szóló 100/2001… (Zaj. - Közbeszólások. - Az elnök csenget.) De még nem szavazunk! Szeretném képviselőtársaimnak a figyelmét kérni!
Mivel az Országgyűlés a házszabályszerűen benyújtott módosító javaslatot nem fogadta el, most sor kerül a zárószavazásra.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a nemzetőrség létrehozásáról szóló 100/2001. (XII.21.) számú országgyűlési határozat hatályon kívül helyezéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Dr. Répássy Róbert felállva csipkártyáját felmutatja. - Szavazás.)
Kimondom a határozatot (Derültség, taps a Fidesz soraiban.): az Országgyűlés 194 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodó szavazat nélkül a határozati javaslatot elfogadta.
(18.30)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me