DR. MAGDA SÁNDOR

Full text search

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az ez évi agrártámogatások ismeretében azt látjuk, hogy a gazdálkodók többsége keresi annak lehetőségét, hogy miként növelhetné az ültetvénytelepítéseket, miként nyílna lehetőség a további gépvásárlásokra.
Amikor arra kerestük a választ, hogy miért ilyen nagymértékű ez az igény, akkor azt lehetett látni, hogy az előző években a termelők éppen a bizonytalan értékesítés miatt nem igazán vették komolyan azt, hogy az európai uniós csatlakozást követően nem lesz módjuk egyes gyümölcsfajtáknál, illetve a szőlőtelepítésnél a területek növelésére. Ezért most azt látjuk - a választókörzetemben, a Mátraalján kimondottan -, hogy kis kapkodás állt elő. Mindenesetre úgy tűnik, hogy konkrétan ebben az évben a talaj-előkészítés, valamint a fajták tekintetében csak akkor kerülhetnek a telepítések megvalósításra, ha egy minőségi, talán kisebb hátrányt is magukban hagynak.
Ezért szeretném azt kérdezni a miniszter úrtól, és az MSZP munkacsoportja is ezt kérdezi, van-e lehetőség arra, hogy 2004-ben, még a csatlakozás előtt valamilyen jogi lehetőséget kapjanak a termelők arra, hogy ültetvénytelepítéseket végezhessenek. Illetve az a gépberuházás, amelyről a miniszter úrral is többször szót váltottunk, esetlegesen 2004-ben megvalósítható lenne-e még, a csatlakozás előtti utolsó évben?
Miniszter úr, ezekre szeretnénk választ kapni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me