DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az Ikarus busz fejlesztései alapján lehet versenyképes terméket versenyben győztesként adott esetben támogatni, vele szerződéskötéssel a korábbi gépgyártó-kapacitást megőrizni. Többször beszéltem - utoljára éppen júliusban - az olasz érdekeltségű Iris buszcsoport elnökével, éppen arról, hogy szerződéses kötelezettségük lett volna a járműfejlesztés, hogy új típusokat hozzanak forgalomba, és a közel húsz éve bevezetett járműcsalád után új, kevésbé környezetszennyező és kedvezőbb áron eladható gépjárművel jelentkezhessenek a tendereken.
(17.40)
Azt szeretném elmondani, hogy természetesen 2003-ban is folytatjuk a Volán-társaságok járműbeszerzésének a támogatását, amelyen az Ikarus busz megjelenésével is számolunk, de nyilván nem kényszeríthetjük a tenderek elbírálása során a bírálóbizottságot arra, hogy egy közel húszéves termék meglehetősen magas árú beszerzését vállalják magukra.
Azt mondanám, hogy a honvédelmi tárca által a járműpark korszerűsítésére kiírt, 15 évre szóló tenderen három jármű-kategóriából kettőben magyar pályázó vált győztessé, következésképpen a kormány igenis nemcsak a szívén, hanem a vállán is hordja, hogy hogyan maradhat meg a magyar gépjárműgyártás, és hogyan tudnak ezek a vállalatok a saját kategóriáikban hosszú távon szállítók lenni. Szeretném még elmondani azt is, hogy az oroszországi tárgyalásokon a korábbi Ikarus buszoknak a motorcseréjét illetően ötezer darabot magyar vállalat nyert el. Ezek mind-mind olyan törekvések, amelyek révén megpróbáljuk a gépgyártást és a hazai gépgyártó bázist megőrizni.
Kérem a válaszom elfogadását. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me