DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ

Full text search

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ
DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A mai napirend előtti kormányoldali felszólalásokban többször elhangzott, hogy legyünk tényszerűek, tárgyszerűek, pontosak - nos, én ezt próbálom tenni immáron március 3-a óta, amikor először emeltem itt szót napirend előtt az agráriumot érintő kérdésekben, különös tekintettel az uniós csatlakozásra. Úgy tűnt a nyár folyamán, hogy meg is hallgatta a miniszter úr például a felvetésünket a kedvezményes hitellel kapcsolatban, hiszen parlamenti bizottsági meghallgatásokon erről pozitívan nyilatkozott, bár nem történt eddig semmi.
Jelenleg egy másik tényről szeretnék beszélni: tény, hogy az FVM belső pályázatot írt ki a megyei FM-hivatalok részére, köztisztviselői pályázatok ezek, amelyekkel az új intézmény, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal álláshelyeit kívánják betölteni. Teljesen érthető, hogy megyénként tíz kvalifikált szakembert kívánnak ebbe az intézménybe áthelyezni, hiszen ennek a működése rendkívül fontos az uniós támogatások elérését illetően. A kérdés azonban az, hogy az így kiürülő FM-hivatalok sorsa mi lesz, hiszen a jó szakemberek elmennek, lesz-e helyettük valaki, aki majd azt a sokrétű feladatot, amely megmarad az FM-hivataloknál tudomásom szerint, el fogja látni.
A nyári hónapok agrárbizonytalanságai közé tartozott a falugazdászok kérdése: mi lesz a falugazdász-hálózat sorsa, hiszen különféle elképzelések láttak napvilágot és kerültek papírra is.
(16.50)
A legújabb fejlemények szerint úgy tűnik, van remény arra, hogy a felszámolásukat megakadályozzák azok a vidéki MSZP-s képviselők, akik, úgy látszik, meghallgatták az MDF nevében többször elmondott tiltakozó szavaimat, amelyet a parlamenti ülések hiányában csak a nyilvánosság előtt tudtam megtenni.
No, az időm lejárt. Kérdezem a miniszter urat, hogy a 20 százaléknyi hiányt a falugazdászoknál, ezeket a fehér foltokat, amelyek keletkeztek ebben a félmegoldásban, hogyan kívánják pótolni, vajon lesz-e lehetőség arra, hogy az így elbizonytalanodott gazdáknak újabb segítséget adjanak. Tehát összegezve: lesz-e és milyen jövője az FM-hivataloknak és a falugazdászoknak?
Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me