ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Képviselőtársaim! A Házszabály 140. §-a alapján a házbizottság Házszabálytól való eltérésre tett javaslatot a gyermekgondozási segély melletti jövedelempótlék adó- és köztehermentességéről szóló T/5156. számú törvényjavaslat tárgyalásával és határozathozatalával kapcsolatban.
A házbizottság ezzel kapcsolatban azt kezdeményezi, hogy a törvényjavaslatnak az összevont általános és részletes vitájára kerüljön sor, a módosító javaslatokról történő szavazásra és a zárószavazásra pedig - a módosító javaslatok elfogadása esetén is - ugyanazon az ülésnapon, 2003. szeptember 8-án, azaz ma kerüljön sor.
Kérdezem a képviselőcsoportokat, kívánnak-e a határozathozatal előtt felszólalási lehetőséggel élni. (Nincs jelentkezés.) Nem kívánnak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Döntéshozatal következik. Felhívom figyelmüket, hogy az elfogadáshoz a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazata szükséges.
Kérdezem tehát önöket, egyetértenek-e a házbizottság T/5156/1. számú javaslatával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 366 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a javaslatot.
Tisztelt Képviselőtársaim! Arra figyelemmel, hogy az előterjesztéshez már nyújtottak be módosító javaslatot, kérem a kijelölt költségvetési bizottságot, hogy az interpellációs szünetben készítse elő a határozathozatalt.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz képviselőcsoportja a H/4326. számú határozati javaslat helyett új változatban terjesztette elő “A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által feltárt brókerbotránynak, ezen belül különösen a Pannonplast Rt. részvényeinek megvásárlása körülményeinek, a K&H Equities Rt.-nél történt milliárdos sikkasztásnak, a Britton-cégcsoportnak a tranzakciókban betöltött szerepének, a Medgyessy Péter által elnökölt Inter-Európa Bank Rt.-ben történt pénzmosásnak és az egész botránysorozattal kapcsolatos kormányzati és kormánypárti politikusok érintettségének kivizsgálására létrehozandó vizsgálóbizottságról” szóló határozati javaslatot.
(15.30)
A képviselőcsoport egyben kezdeményezte azt is, hogy Házszabálytól eltérve még mai ülésünk napirendjére kerüljön az előterjesztés oly módon, hogy az összevont általános vita és részletes vita ma folyjon le, a módosító javaslatokról történő zárószavazásra a következő ülésünkön kerüljön sor. Ebben a házbizottságban nem volt egyetértés.
Figyelemmel arra, hogy e terjedelmes előterjesztés ma 12 óra 22 perckor érkezett be a Házhoz, én magam sem értek egyet azzal, hogy úgy kerüljön sor e döntésre, hogy ezt a képviselőtársaim nem ismerhették meg. A Házszabálytól való eltérésről tehát a következő ülésünkön döntünk. Egyébként intézkedtem arról is, hogy mindannyian mihamarabb kézhez kapják az előterjesztést.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Házszabály 140. §-a alapján a házbizottság Házszabálytól való eltérésre tett javaslatot az Európai Parlament tagjainak választásáról és jogállásáról szóló törvényjavaslathoz érkező módosító javaslatok benyújtási határidejével kapcsolatban. Ebben a házbizottság azt kezdeményezi, hogy az általános vita holnap lezárul, és ehhez a módosító javaslatokat pénteken 12 óráig lehessen benyújtani.
Kérdezem a képviselőcsoportokat, kívánnak-e ezzel kapcsolatban felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánnak. Döntéshozatalunk következik. Felhívom figyelmüket, hogy ehhez is négyötödös igen szavazatra van szükség.
Kérdezem tehát önöket, egyetértenek-e a házbizottság T/4146/6. számú javaslatával. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 370 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a javaslatomat.
Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik mai ülésünk napirendjének megállapítása. Az ülés napirendjére, a tanácskozás időtartamára, a felszólalási időkeretekre elnöki jogkörben tettem előterjesztést, amelyet kézhez kaptak. A benyújtott önálló indítványokról a javaslat függelékében tájékoztattam a tisztelt Országgyűlést.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me