DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Arra keressük a választ, hogy képes-e garantálni a rendőrség azt, hogy a K&H-ügy és az Inter-Európa Bank-ügy gyanúsítottjai ne hagyják el az országot.
Tisztelt Belügyminiszter Asszony! 2003. július 7-én, hétfőn az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága nyomozást rendelt el a K&H Bank brókercégének tanácsadója, Kulcsár Attila ellen többmilliárdos sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt.
Július 9-én, szerdán Molnár Csaba alezredes, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának munkatársa gyanúsítottként kívánta kihallgatni Kulcsár Attilát, aki jogi képviselője útján ígéretet is tett, hogy eleget tesz ezen kötelezettségének.
(15.50)
Július 17-én, csütörtökön Kulcsár Attila nem jelent meg a gyanúsítotti kihallgatáson, a kihallgatás tervezett időpontjában már nem tartózkodott Magyarországon. Ügyvédjével azt üzente a rendőrségnek, hogy bár eredetileg szándékában állt megjelenni a rendőrség előtt, egyelőre azonban nem kíván vallomást tenni.
Július 28-án, hétfőn a PSZÁF helyszíni vizsgálatot végzett az Inter-Európa Banknál, amelynek korábbi elnöke Medgyessy Péter miniszterelnök úr volt.
Augusztus 18-án, hétfőn a PSZÁF feljelentést tett az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán pénzmosás gyanúja miatt, mivel a K&H Equities-ügyből ismert off-shore cégektől összesen 6,2 milliárd forint vándorolt két szír állampolgár bankszámlájára. Ez a két személy több tételben, nagyobbrészt készpénzben vette fel ezeket az átutalásokat.
Nem sokkal később, augusztus 26-án, kedden Molnár Csaba alezredes, az ORFK főosztályvezetője megerősítette a feljelentésben foglaltakat, és arról tájékoztatta a sajtót, hogy a két szír valós személy, feltehetően még Magyarországon tartózkodnak. Nem sokkal később, két nap múlva, augusztus 28-án, csütörtökön az egyik szír gyanúsított - vélhetően a rendőrség tudtával - repülőjegyet vett és Damaszkuszba távozott, ezzel megakadályozva azt, hogy a rendőrség ki tudja őt hallgatni.
Tisztelt Miniszter Asszony! Ezek után kérdezzük, hogyan szökhetett külföldre a K&H-ügy után az Inter-Európa Bank pénzmosási ügyében is egy gyanúsított. Hány gyanúsított fogja még elhagyni az országot a rendőrség orra előtt? Végezetül: képes-e garantálni a rendőrség, hogy a K&H-ügy és az Inter-Európa Bank-ügy gyanúsítottjai ne hagyják el az országot?
Megtisztelve várom válaszát. Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me