KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Valóban személyes érintettség miatt kértem szót, mert egyszerűen vissza kell utasítani azt a hangnemet, ahogy rólam beszélt Répássy képviselő úr. Egy kiragadott interjúrészletről beszélt képviselő úr. Nagyon örülök annak, hogy felidézte az ötvenes éveknek azt a lesújtó döntési mechanizmusát itt a parlamentben.
Én ebben az interjúban, amit már persze ön most nem említett, arra is utaltam, hogyan számolt le Orbán Viktor az egykori politikai államtitkárával, akkor, amikor már nem volt rá szüksége. (Dr. Répássy Róbert: Ez a személyét érinti?) Elmondtam, képviselő úr, a riportban, hogy bizony ezt én ugyanolyan bolsevik módszernek tartottam, ahogy ön ezt megidézte az ötvenes évekből. Arra is utaltam a riportban, hogy az emberek nem hiszik el azt, hogy itt a milliárdok sorsáról osztályvezetők, főosztályvezető-helyettesek döntöttek. Az emberek akkor, amikor keresik, hová lettek az eltűnt milliárdok az autópálya-építésnél, hová lettek a milliárdok az Országimázs Központnál, hová lettek a milliárdok az Újpestbe pumpált MFB-s pénzeknél (Dr. Répássy Róbert: Ez is az ön személyét érinti? Mind?), a 12 agrárcégnél, akkor világosan tudják azt, hogy ezek nem osztályvezetők döntéseihez kötődnek. Bizony, sokan megfogalmazzák azt az igényt, hogy szeretnék már látni azokat a politikusokat, akik ezekért a döntésekért felelősséggel tartoznak, adott esetben ugyanolyan módszerrel elvezetve látni, mint ahogyan Szabadi Bélát annak idején.
Nos, én erre mondtam, hogy mi ilyen módszerekhez nem tudunk folyamodni, bármennyire is fogalmazzák meg nagyon sokan az igényüket, hogy lássuk ugyanazokat a politikusokat, akik ilyen súlyos döntéseket meghoztak, elvezetve, adott esetben rabláncon. Erre mi nem vagyunk partnerek. Mi a jogállami (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) keretek között tudjuk feltárni a felelősségmegállapítást. (Az elnök kikapcsolja a mikrofonját.) Erre utaltam a riportban.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me