DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, tisztelt elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Képviselő Úr! A képviselő úr hozzászólásában ismét összeszedte azt, amit az elmúlt hetekben több alkalommal hallottunk, s mint az imént ön is hallhatta, némileg házszabályszerűtlenül is tette ezt a mai napon ráadásul.
Szeretném az ön által elmondottakkal szemben megnyugtatni azokat, akik figyelik a közvetítéseket. Amit ön elmondott, a fele sem igaz kategóriába illik, képviselő úr. (Zaj.) Egyrészt arról beszélt, hogy a személyi jövedelemadó parlamenthez benyújtott változatában 12 százalékos mértékű tehernövekedés van. Ön is tudja, hogy ez valótlan érték. A valós érték az, hogy 0,9 százalékos tehercsökkenés van. A valós érték az, hogy csökkennek az adómértékek, és növekednek azok a sávhatárok, amelyekben a kedvezőbb adókulcsot lehet alkalmazni a következő évben. (Nagy zaj a Fidesz soraiban.)
A valóság az, hogy csökken a társasági adó mértéke a vállalkozások számára. A valóság az, hogy növekszik az a lehetőség, amellyel a vállalkozások igénybe tudják venni az adókedvezményeket, ha beruházási tevékenységet folytatnak. A valóság az, szemben a képviselő úr állításával, hogy a következő évre beterjesztett adótörvények tervezete alapján tehercsökkenés lesz a vállalkozásoknál és a lakosságnál. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Nem igaz!) És a valóság az, szemben azzal, amit képviselő úr mondott, hogy nem három alkalommal emelkedtek, hanem csökkentek a gázárak az elmúlt heti döntés értelmében. (Derültség az ellenzéki padsorokban. - Közbeszólások ugyanonnan.) Meg kell nézni, képviselő úr… (Az elnök csenget.) Meg kell nézni, képviselő úr, hogy az alacsony fogyasztással rendelkező lakásoknál és háztartásoknál… (Font Sándor: Nálatok csökkent a gáz ára! - Az elnök csenget.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me