GODÓ LAJOS

Full text search

GODÓ LAJOS
GODÓ LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Államtitkár Úr! A jövő évi költségvetési törvényjavaslat jelentős összeget, több mint 200 milliárd forintot irányoz elő útépítésre, útfelújításra. Ez örvendetes, mert az úthálózat országszerte igen leromlott állapotban van.
Választókörzetemben Dél-Heves talán legkritikusabb közútja a 31-es számú út 23 kilométeres szakasza Dormánd, Heves, Jászapáti között. Az 1999. évi árvíz, majd az azt követő belvíz hatalmas károkat okozott a már előtte sem kifogástalan minőségű útszakaszon. Az út burkolata süllyedt, nyomvályús. A felújítás tervezéséhez hozzákezdtek ugyan a belvízkárok után, de az hamvába holt. A megyei közútkezelő a legkritikusabb szakaszokat ez év nyarán helyenként javította, de ez nem megoldás hosszabb távon, annál is inkább, mert a 31-es jelzett útszakasza igen jelentős forgalmat bonyolít le. Nagy számban veszik igénybe tehergépkocsik, kamionok, elkerülve az M3-as autópályát. De a turizmus fellendítése miatt is fontos lenne az út felújítása, hiszen a Tisza-tó megközelítése is ezen az útszakaszon bonyolódik.
Az érdekelt önkormányzatok időről időre keresik a megoldást, kezdeményezik az út felújítását. Véleményem szerint nagyon indokolt lenne a 31-es Heves megyei szakaszának mielőbbi rekonstrukciója. Ezért kérdezem az államtitkár úrtól, hogy ebben a kormányzati ciklusban tervezi-e a tárca a koncepcióba bevonni a 31-es számú út felújítását.
Tisztelettel várom megnyugtató válaszát. Köszönöm a szót.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me