PÁL TIBOR

Full text search

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Az eddigi tapasztalatok a törvény alapján kijelölt türelmi zónák esetében azt mutatják, hogy a kijelölt türelmi zónák életképtelennek bizonyultak. Életképtelennek bizonyultak annak ellenére, hogy a hivatkozott törvény alapján, amiről ön is beszélt, képviselő úr, lehetőség nyílna működőképes türelmi zónák kialakítására. Ilyen történt Miskolcon is, Nyíregyházán is, láttuk, hogy nem volt működőképes.
Ugyanis az érintett önkormányzatok, amelyek előreléptek vagy előrementek ebben a kérdésben, pusztán kijelölték a türelmi zóna határait, de tovább nem mentek ebben a kérdésben, nem tettek annak érdekében semmit, hogy ezek a területek, a kijelölt türelmi zónák megfeleljenek azoknak a feltételeknek, hogy ott a szolgáltatás felajánlása megtörténhessen, nevezetesen, elmaradtak azok a közműfejlesztések, amelyek az útról, a karbantartásról, a világításról és a közművekről szólnának.
Nos, az eddigi tapasztalatok alapján a prostitúció legális korlátok közé szorítása érdekében, azt gondolom, az önkormányzatoknak mindenképpen szükséges ilyen lépéseket is tennie. Ez már csak azért is fontos, mert ezek a területek is önkormányzati területnek számítanak, és ezek az önkormányzati feladatok közé tartoznak. A türelmi zónák kijelölése csupán, persze, azt tudni lehet, az első lépés, látjuk azokat a külföldi példákat, ahol ezek esetében tovább tudtak menni, és a türelmi zónák később átalakulhattak olyan legális negyedekké, ahol olyan szolgáltatásokat lehetett vásárolni, amelyek egészségügyi szempontból, jogi szempontból is szabályozva voltak.
A jogszabály felülvizsgálatával kapcsolatban elengedhetetlen, hogy az uniós szabályokat szem előtt tartsuk, illetve azokat a nemzetközi egyezményeket, amelyekről majd az egy percben kívánok szólni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me