DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! (Zaj. - Az elnök csenget.) A H/5404. számon benyújtott, magyar-észt kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt a szakértői tárgyalások lezárását követően, a kormányok felhatalmazása alapján a szerződő államok képviselői aláírták. Az egyezmény az aláírást követően megerősítést ír elő. A hatálybalépéshez az Országgyűlésnek kell határozatot hoznia.
A kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények alapvető jelentősége, hogy bár ugyanazt a jövedelmet mindkét államnak joga lenne megadóztatni, a vállalkozás vagy a magánszemély csak az egyik államban adózik, a másik állam pedig vagy lemond az adóztatásról, vagy lehetővé teszi a külföldön megfizetett adó beszámítását a nála esedékes adókba.
Az egyezmény tartalmát tekintve megfelel a nemzetközi gyakorlatnak és az általunk eddig megkötött más kétoldalú szerződésekben foglaltaknak, és jól szolgálja a kétoldalú kapcsolatok fejlődését, a magyar és az észt befektetők érdekeit.
Az elmondottak alapján kérem a Magyar Köztársaság és az Észt Köztársaság között a kettős adóztatás elkerüléséről és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról a jövedelem- és vagyonadók területén tárgyú egyezmény megerősítéséről szóló határozati javaslat elfogadását.
Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me