DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! Az előző ciklusban az önkéntes tűzoltóságok az indokoltnál valóban kevesebb támogatást kaptak; én is azt tapasztaltam, amit ön elmondott a kérdésében. Én személy szerint azt sajnálatosnak tartom, hogy az önkéntes tűzoltóságok, az önkéntes tűzoltó-egyesületek száma jelentősen csökkent az elmúlt időszakban, pedig nagyon fontos az a tevékenység, amit végeznek, és örülök, hogy kérdésében ezt megerősítette és erre fölhívta a figyelmet.
Az új kormány nagy figyelmet kíván fordítani a települések és a lakosság biztonságára az ön által elmondottakkal összhangban, és ennek jegyében folytatni kívánjuk a hivatásos önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok technikai fejlesztését. Ennek forrása a tűzvédelmi bírság és a biztosítók tűzvédelmi hozzájárulása, de lehetőség van arra is, hogy pályázati rendszer keretén belül az önkéntes köztestületi tűzoltóságok részesülhessenek új gépjárműfecskendő-ellátásban.
Lehetőség van arra is, hogy az önkéntes tűzoltóságok esetében - figyelembe véve a kisebb igénybevételt, hiszen ők nem olyan gyakran vonulnak hál' istennek, és nem olyan nagy az igénybevétel, mint mondjuk, egy hivatásos önkormányzati tűzoltóságnál - figyelembe lehet venni azokat az eszközöket is, amelyeket az önkormányzati tűzoltóságok átadnak, egy jó műszaki állapotra feljavítják, és átadják a feljavított gépjárműfecskendőket az önkéntes tűzoltóságnak.
Tehát ez a megoldás, a biztosítók tűzvédelmi hozzájárulása, a tűzvédelmi bírság és a pályázat az a lehetőség, amiből az ön által föltett kérdésre ezek a tűzoltóságok részesülhetnek eszközellátásban.
Köszönöm figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me