KOVÁCSNÉ DR. HORVÁTH KLÁRA

Full text search

KOVÁCSNÉ DR. HORVÁTH KLÁRA
KOVÁCSNÉ DR. HORVÁTH KLÁRA (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! A távozó kormány gondoskodott arról, hogy ne kerüljön idegen kézre a föld, a vagyon; legyen az ismerősöké. Úgy gondolom, hogy találó a sajtó megállapítása.
A Bábolna Rt. esetében nem került sor privatizációra. Privatizáció ugyan nem volt, de a Bábolna Rt. vagyona eltűnt, 2001. évi eredménye mínusz 7,5 milliárd forint lett. Az utóbbi napokban az újságban megjelent információk szerint készfizető garancia szükséges ahhoz, hogy a Bábolna Rt. és érdekeltségei működőképessége biztosított legyen, miután jelenleg mintegy 22 milliárd forintot kitevő hitelállománnyal rendelkezik.
Mi történt az utóbbi években a mezőgazdaság zászlóshajójának titulált Bábolna Rt.-vel, hogyan sikerült ilyen jelentős veszteséget, hitelállományt összehoznia? Hozzáértő vélemények szerint az elmúlt két év a baromfiipar szárnyalása volt, ezzel szemben a Bábolna Rt. eredménye példátlan mélyrepülést mutat. Mit csináltak a cégnél az elmúlt négy év sztármenedzserei?
A felső vezetéstől több alkalommal üzenték, hogy ne cibáljuk az oroszlán bajuszát, mert csap egyet a farkával, s mi messze elszállunk. Fájdalmas a település számára, hogy a menedzsment tagjai rövid itt-tartózkodás után, féléves munkaviszonyuk alapján sok esetben nagyobb végkielégítést kaptak, mint a baromfigondozók több évi bére. A cégnél az egy tálca tojást eltulajdonító dolgozót azonnali hatállyal kirúgták, míg megdöbbentő módon a menedzsment tagja arra utasította a rendészet dolgozóit, hogy kísérjék a telepre, illetve a falu határáig azokat az autókat, amelyek takarmányt, csirkét vittek a saját családi gazdaságba, ismerősökhöz.
Ezek az események nem egyedi esetek, hanem az utóbbi egy-másfél évben a Bábolna Rt.-nél általános jellegűnek mondhatók.
Tisztelt Miniszter Úr! Kérem, szíveskedjen válaszolni, hogy milyen intézkedéseket tervez a már privatizált 12 állami gazdaság, illetve a Bábolna Rt. ügyeinek kivizsgálására. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me