KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnöknő! Tisztelt Ház! Ugyan ha a közlekedési miniszter úr válaszolna, az praktikusabb lenne, mert a kérdésem az autópálya-nyomvonalra irányul, és pusztán arra szolgál, hogy a kormány a nyilvánosság előtt kifejthesse álláspontját az M3-as Polgárt követő nyomvonalával kapcsolatban.
Arról van ugyanis szó, mint az már nagyon sokszor elhangzott, hogy a '97-es nyomvonal-kijelölés úgy határozta meg az M3-as nyomvonalát, hogy Polgártól Tiszavasvári felé fordul északra, majd onnan keletre, Nyíregyházára. Ebben a programban a Debrecent összekötő autópálya-összeköttetés, az M35-ös 2015-2030 között volt megvalósítandó, legalábbis ez volt a célkitűzés. Ugyanakkor, mint kiderült, ez a nyomvonal természetvédelmi területre esik, tehát meg kellett változtatni a nyomvonalat, és most Polgártól délre fordul, Görbeháza irányába, majd Pródtól fordul Nyíregyháza és Debrecen felé.
A választásokat követően ugyanakkor nagyon sok összevissza nyilatkozat hangzott el különböző platformoktól, hogy nem ez lesz a nyomvonal (Közbeszólások.), az A-nyomvonalhoz térnek vissza; Debrecen autópálya-összeköttetése újra valami messzi időpontra tolódik ki, s a többi, s a többi. Ez nagyon nagy nyugtalanságot váltott ki, hiszen mi úgy gondoljuk Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében, hogy az lenne az érdek, hogy Nyíregyháza is és Szabolcs-Szatmár megye is, Debrecen is és Hajdú-Bihar megye is kapjon autópályát. Mégpedig egyszerre kapjon autópályát, mint ahogy ezt a megváltozott nyomvonal lehetővé teszi, sőt úgy, hogy egyúttal megvalósuljon a Nyíregyháza-Debrecen közvetlen autópálya-összeköttetés is. Mi úgy ítéljük meg, hogy a D-nyomvonal erre lehetőséget ad.
Tehát tisztelettel kérdezem a kormány illetékes miniszterétől, hogy mi is akkor most a kormány álláspontja az autópálya-nyomvonal ügyben.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me