HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Görgey Gábor miniszter úr május 22-én, miniszterjelölti meghallgatásán beszélt a Nemzeti Színház igazgatására vonatkozó elképzeléséről is. Így kezdte: "Nemzeti Színház: hogy úgy mondjam, dolgozom rajta." Majd beszélt arról, hogy rövid a rendelkezésére álló idő, de lesz június 1-jétől megbízott igazgatója, és lesz 2003. január 1-jétől kinevezett igazgatója a Nemzeti Színháznak.
Miniszter úr gondolatait így fejezte be: "Mondhatnám tehát - meggyőződésem ellenére és örömöm ellenére -, hogy mint egyszemélyes tulajdonos, végre úr lehetnék ezen a páston, de nem akarom teljes mértékben, százszázalékosan ezzel kezdeni a miniszteri pályafutásomat." Ez szó szerinti idézet a jegyzőkönyvből.
Tisztelt Államtitkár Úr! A történések azt mutatják, hogy miniszter úrnak mégis sikerült teljes mértékben és százszázalékosan ezzel kezdenie miniszteri pályafutását, hiszen miniszter úr a meghallgatást követően néhány nap múlva pályázat nélkül nevezett ki igazgatót a Nemzeti Színház élére. A hírek szerint nem egyeztetett a Színházi Dolgozók Szakszervezetével, nem egyeztetett a Magyar Színházi Társasággal.
(13.00)
Tisztelt Államtitkár Úr! Miért nevezte ki a miniszter úr puccsszerűen a Nemzeti Színház új igazgatóját? Mi történt a miniszteri meghallgatást követő néhány napban? Mi történhetett, ami miatt a miniszter úr a saját szavahihetőségét is kockára tette?
Várom válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me