DR. BÓKA ISTVÁN

Full text search

DR. BÓKA ISTVÁN
DR. BÓKA ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A 2362/2001-es kormányhatározat és a 2180/2001-es kormányhatározat a balatoni szennyvízkezelés és csatornahálózat 2001 és 2003 közötti fejlesztési programjáról rendelkezik. A polgári kormány a 2000. december 3-án hatályba lépett Balaton-törvényben rögzített önkormányzati feladatokhoz forrást biztosított. A kormányhatározatok közel 6 milliárd forint többlettámogatást biztosítottak a Széchenyi-terv keretében a Balaton régióhoz tartozó települések belterületi szennyvízcsatornázásához. Ennek köszönhetően 2001-ben jogilag, 2002-ben pedig ténylegesen 13 milliárd forint értékű önkormányzati szennyvízcsatorna-beruházás indult meg. Ilyen jellegű és volumenű környezetvédelmi-infrastrukturális beruházás még nem történt a régióban, mint a polgári kormány alatt.
A 2180/2001-es kormányhatározat a továbbiakban rendelkezett 2 milliárd forint állami közműfejlesztési többletigényről is, ezt az összeget megosztva 2002 és 2003 között. Az állami közműfejlesztés azért is indokolt, mert szükséges a települési beruházásokkal párhuzamosan az állami tulajdonban lévő regionális vezetékek és szennyvíztisztító kapacitások gyorsított ütemű építése, illetve felújítása, többek között a balatonfüredi szennyvíztisztító telep rekonstrukciója is. A polgári kormány a 2002-re esedékes 1 milliárd forint többletigényt a 2002. évi költségvetés második féléves tartalékából kívánta fedezni.
Kérdezem a tisztelt miniszter urat, hogy a hivatkozott kormányhatározatnak megfelelően biztosítják-e 2002-ben az 1 milliárd forintos többletigényt, és azt mikor biztosítják.
Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me