ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 44. és 84. pontjaiban levő javaslatok elfogadását.
Most tehát a támogatott módosító javaslatokról határoz a tisztelt Országgyűlés. Megkérdezem, hogy elfogadják-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 257 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály szerint még dönthetünk.
Az ajánlás 38. pontjában Szász Domokos a törvényjavaslat 12. § (2) bekezdésének módosítását kezdeményezi.
Ebben a hőtermelő létesítmény működési engedélyének érvényességét öt évben javasolja megállapítani. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 73 igen szavazat, 194 ellenszavazat és 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 43. pontban Juhászné Lévai Katalin és képviselőtársai a 17. § szövegpontosítását kezdeményezik, amelyet a bizottságok támogatnak. És a tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 90 igen szavazattal, 171 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A 67. pontban Bakonyi Tibor és képviselőtársai a 38. § (2) bekezdésének kiegészítésével a fővárosi önkormányzatokra való utalással egészítik ki a normaszöveget. A bizottságok támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 69 igen szavazattal, 189 ellenszavazattal és 25 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.
Ezzel határozathozatalunk végére értünk.
Tisztelt Országgyűlés! Meg kell kérdezzem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről nem szavaztunk, de szavazni kellett volna. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs. Jövő heti ülésünkön kerül sor a zárószavazásra.
(17.50)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me