ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a géntechnológiával módosított szervezetekről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/4754. számon, az egységes javaslatot pedig T/4754/93. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, és ezekről ajánlás készült T/4754/95. és T/4754/98. számokon. Az alkotmányügyi bizottság kívánja-e a módosító javaslatokat szóban is indokolni? (Dr. Hack Péter jelzi, hogy nem.) Nem.
Tisztelt Országgyűlés! Meg kell kérdeznem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e azzal a korábbi gyakorlattal, hogy a módosító javaslatokat a záróvitában egy szakaszban tárgyaljuk. Aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az indítványt elfogadta.
Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Nem jelezte senki sem, ezért a záróvitát lezárom. (Dr. Nagy Frigyes jelzésére) Nagy Frigyes miniszter úr sem kíván szólni.
Tisztelt Országgyűlés! Most tehát a módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. A második ajánlás 2. pontját Kiss Róbert képviselő úr visszavonta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatait a T/4754/95. számú ajánlás 1-5. pontjai és a T/4754/98. számú ajánlás 1. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 291 igen, 13 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett elfogadta.
Most tehát, tisztelt Országgyűlés a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a géntechnológiával módosított szervezetekről szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 269 igen szavazattal, 18 ellenszavazat és 22 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me