PÓDA JENŐ

Full text search

PÓDA JENŐ
PÓDA JENŐ (MDF): Köszönöm a válaszát, miniszter úr. Örömmel állapítom meg, hogy legalább egy adatbázisból dolgoztunk. Ugyanakkor azt is meg kell állapítanom, hogy bizonyos következtetéseink nem azonosak.
Én értem, amit ön mond, nevezetesen: úgy próbálják megoldani ezt a problémás helyzetet, hogy a bonyolult feladatokat kiveszik a kiképzésből, és lehetőleg egyszerűbb vagy közepesen bonyolult feladatokkal próbálják a pilótákat felkészíteni a feladat végrehajtására, ezáltal csökkenteni a balesetveszélyt.
(15.40)
Ez egyrészről jó és elfogadható, másrészről viszont ott van a nagy kérdés, hogy hogyan fogják adott esetben pilótáink végrehajtani a bonyolult feladatot akár éles helyzetben is, amire most nem tudnak felkészülni békében. Nyilvánvaló, hogy nem tudnak felkészülni, mert nincs a feladataik között, illetve nincs rá repült órájuk, nincs rá üzemanyaguk. Abból kiindulva, hogy a legnagyobb érték a pilóta, s míg a repülőgép minden egyes helyzetben pótolható, egy jó pilóta kiképzése több év és nagyon türelmes oktatás következménye, nem fogadható el a válasz. Azért sem fogadható el egyébként ez a választ, mert miniszter úr a NATO-tól teszi függővé (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) ennek a helyzetnek a javulását. Ez nem NATO-függő kérdés, ezt a Magyar Honvédségen belül kell mindenképpen megoldani. Köszönöm.
Nem fogadom el a válaszát, miniszter úr. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me