DR. MÉSZÁROS GYULA

Full text search

DR. MÉSZÁROS GYULA
DR. MÉSZÁROS GYULA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Asszony! A típustörténet, amely miatt kérdéseimet megfogalmazom, a következő: Megérkezik Budapestre Preben Olsen dán állampolgár, és az úgynevezett konzumhölgyek mindjárt gondjaikba veszik, előállítják őt és barátját a belvárosi Dréher halászcsárdába. Itt megvacsoráznak mind a négyen, jól érzik magukat, még a cigányzenekart is meghívják nagyvonalúan egy italra, s csak akkor sápad el a turista, amikor elé teszik az egymillió-negyvenegyezer forintról szóló számlát. Főhősünk tisztában van vele, hogy ennyi pénzért hetekig tartó világkörüli útra mehetne luxushajóval. Nos, ha nem akar a turista fizetni, hamarost előkerülnek a kétméteres kisportolt őrzőlegények és megnézheti magát. A fogyasztóvédelmi felügyelőség kivizsgálja a panaszt, mert nem lehetett az árakat a kódokból kisilabizálni, de ez nem vigasztalja a külföldit.
Hová forduljon a gátlástalanul becsapott turista a budapesti éjszakában nyelvünk ismerete nélkül? Még egyetlen vendéglőt sem zártak be etikátlan magatartás miatt, mondja a vendéglátó ipartestület elnöke.
Kérdéseim a következők: van-e megfelelő jogszabály, amely alapján kiszűrhetők a gátlástalan csalók? Hogyan védik meg a külföldi turistát az ilyen atrocitásoktól?
Államtitkár Asszony! Az önök tárcája felelős az idegenforgalomért. Most kezdődik a nyári turistaszezon, az idén is paradicsom lesz Magyarország a gátlástalan konzumnőknek és a dörzsölt vendéglősöknek? (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me