POKORNI ZOLTÁN

Full text search

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Csatlakozva ahhoz, amit Dobos Krisztina felvetett, a Művelődési Minisztérium előszeretettel mutogat az önkormányzati gazdálkodási szabadságra, a Pénzügyminisztériumra, a költségvetés helyzetére, amikor azt kérik tőle számon, hogy miért ilyen siralmas a helyzete a művelődésügy finanszírozásának, a pedagógusok bérének.
Ebben valami igaza van is a miniszter úrnak vagy az államtitkár úrnak, hiszen valóban ez egy nagy rendszer, összetett rendszer. Akkor azonban, amikor kifejezetten a tárca belügyébe tartozó korrupciós ügyet, az Oktat Kft. ügyét, ennek a megvilágítását kérik számon a tárcán, akkor azt gondolom, hogy ez a másra mutogatás nem indokolt.
Ez a "két test - egy lélek" elgondolkodtató gondolat, mégis azt gondolom, figyelemre méltó az, hogy ezekben a valóban kínos ügyekben - hiszen a tárca legnagyobb korrupciós botrányáról van szó - Magyar Bálint miniszter úr nem tartotta fontosnak, hogy itt a nyilvánosság előtt és nemcsak a bizottsági ülések keretében számot adjon arról, hogy mi is történik ott a Szalay utcában. Mert való igaz, hogy rendőrségi, ügyészségi ügy vizsgálja ma, hogy hogyan tűnhetett el ennyi pénz szőrén-szálán, de az is igaz, hogy az ezért politikai felelősséggel tartozó Báthory Zoltán a bizottsági meghallgatáson lemondott, nyugdíjazásáról számolt be ott előttünk, majd rá egy-két hétre azt olvassuk az újságban, hogy Báthory Zoltán meggondolta magát, és mégsem kéri a nyugdíjazását. Ez legalább van akkora közjogi botrány, mint önmagában a korrupció léte, illetve lefolyása. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me