DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót elnök asszony. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Teljes mértékben egyetért a Független Kisgazdapárt Dobos Krisztina felvetésével, amely lényegében a pedagógusok megbecsülésének hiányáról szólt, a pedagógusok rendkívül sanyarú javadalmazásának tükrében.
De legyen szabad rámutatnom arra, hogy sajnálatos módon a felvetett problémát még csak növeli az, hogy minél inkább a kistelepülések oktatását nézzük, annál nagyobb a probléma, és ez annál inkább elfogadhatatlan, mert hiszen a nemzet gyökerei a kistelepüléseken vannak, a kistelepüléseken pedig nemcsak ellehetetlenült anyagi helyzetű pedagógusok vannak, hanem olyan oktatási körülmények is, amelyek bizony igen távol vannak attól a gondolattól, amelyet az európai integráció takar.
Hadd mutassak rá arra, hogy külön fájdalma a Független Kisgazdapártnak, hogy az egyházi iskolák pedagógusai még a hátrányos helyzetű pedagógusokhoz viszonyítva is még inkább hátrányos helyzetűek, és ez tovább nehezíti annak a szándéknak a megvalósítását, hogy az egyházi iskolák mellett az egyházi kollégiumok is fokozott szerepet kapjanak, mert a kistelepüléseken élő gyermekek esélyegyenlőtlenségét ez segíthetne felszámolni.
(9.50)
Tehát a Független Kisgazdapárt megítélése szerint itt összefüggő problémák láncolatáról van szó; és bár meg kell oldani a pedagógusok fizetésének rendezését, de meg kell oldani a kistelepülések iskoláinak a helyzetét, az egyházi iskolákban dolgozó pedagógusok helyzetét és az egyházi kollégiumokét is. Köszönöm a türelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me