DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Egyetértve Varga képviselőtársunk felszólalásával, rá kell mutatnom arra, hogy a Független Kisgazdapárt alternatív gazdasági programjának egyik központi eleme a vállalkozások fellendítése. Szerintünk csak a terhek jelentős csökkentése mellett képzelhető el a gazdasági növekedés, és a költségvetés is csak így juthat többletbevételhez. Ezért néhány kisgazda javaslatot pontokba foglalva felsorolnék.
1. Mi a tb-járulék 10-15 százalékpontos minimalizálása, csökkentése mellett foglalunk állást. Emlékeztetnék arra, hogy a társasági adó 50 százalékos csökkentése mellett a bevételek megduplázódtak.
De hivatkozunk arra is, hogy csökkenteni kell az szja-kamatokat, -kulcsokat, be kell vezetni a családi jövedelemadózást, meg kell vizsgálni az inflációs következményeket, és ezt úgy kell elhárítani, hogy korrigálni kell az inflációval az adókulcsokat, és újból be kell vezetni a 0 százalékos adót.
A fogyasztási adónál a feketegazdaság visszaszorítása érdekében évekig nem szabad emelni. A Kisgazdapárt megítélése szerint a kormány folytatja a sarcpolitikáját, ennek bizonyítéka az 1800 forintos egészségügyi hozzájárulás, a honoráriumok megjáradékoltatása, a mezőgazdasági termelők adó- és járadékterheinek növekedése.
Egyértelmű tehát, hogy ezek összességükben mind a gazdasági növekedés ellen ható tényezők, ezért javasoljuk az ezzel ellentétes lépések megtételét. Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me